Sobre Ildefons Cerdà i el seu PLa

Encetem amb aquesta sessió una cerca sobre Cerdà i el seu projecte.
Us proposem una sèrie de qüestions i unes paraules claus que heu de tenir en compte a l’hora de redactar les respostes. Esperem que us sigui útil la informació que trobareu al llistat d’enllaços del bloc ( Sobre Ildefons Cerdà i el seu Pla).
Preparats, llestos…ja!
1- Qui és Ildefons Cerdâ?
2-En què consisteix el Pla Cerdà?
Paraules clau: carrers, espais, quadrícula i illa.
3-Quins barris formen l’Eixample?
4- Com era la ciutat abans del Pla Cerdà?
Paraules clau: carrers, habitants, cases, condicions higièniques.

Anuncis
Published in: on 27 Abril 2010 at 12:04  Comments (21)  

The URI to TrackBack this entry is: https://anycerdalloret.wordpress.com/2010/04/27/sobre-ildefons-cerda-i-el-seu-pla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

21 comentarisDeixa un comentari

 1. 1- Cerdá va ser el creador de la Barcelona actual.

  2- Consisteix en millorar la Barcelona antigua.

  3- Sagrada Familia i el Fort pienc.

  4-Era una ciutat amb cases molt apinyades
  Respostes no correctes.

 2. 1- Cerdá va ser el creador de la Barcelona actual.

  2- Consisteix en millorar la Barcelona antigua.

  3- Sagrada Familia i el Fort pienc.

  4-Era una ciutat amb cases molt apinyades.
  Les respostes no són adequades a les preguntes.

  fi

 3. 1 ildelfons Serdà es un arquitecte
  2 consisteix en fer els carrers més grans i amples
  3
  4 carrers estrets amb poca il·luminació…
  Respostes incompletes.

 4. 1.Ildefons Cerdà es el homa que va dissenyar el pla de Cerdà,i va estudiar biografia,urbanisme,va ser polític.
  2. El `pla Cerdà consistex en un projecte de els carrers de amplada 20

 5. 1.Va ser un enginyer, urbanista, jurista, economista i polític.
  Per qué és un personatge important en la història de la nostra ciutat?
  2.El Pla Cerdà concisteix en la reforma de l’Eixample de Barcelona,carrers,espais,quadricules,i illes.
  Cal específicar més! Quin tipus de carrers proposen? I espais verds?…
  3.L’Eixample és forma pels barris:Sant Antoni,Sagrada Família,Fort Pienc,Dreta de l’Eixample,l’Antiga esquerra de l’Eixample,i la nova esquerra de l’eixample. Perfecte!
  4.La ciutat estava emurallada,tenia molts habitants,les condicions higièniques eren pèssimes,les cases no tenien ventilació,i els carrers eren molt estrets. Ok!

  • 1.Perquè va idear l’Eixample.
   2.Proposen fer un gran jardí al mig de cada illa.

 6. 1-Ildefons Cerdà va ser considerat un dels fundadors de l’urbanisme modern.El seu projecte més important va ser la reforma urbanistica de Barcelona coneguda com el Pla Cerdà.
  2-El Pla Cerdà consisteix en fer una amplada de 20 metres dels carrers,que es construïssin dos costats de cada illa i deixant-hi a l’interior una zona verda d’ús públic.
  3-Els barris que formen l’Eixample son:
  Sant antoni,L’antigua esquerra de l’Eixample,La nova esquerra de l’Eixample,Dreta de l’Eixample,Sagrada familia i Fort pienc.
  4-Les cases no tenien ventilacio, les condicions higieniques eren péssimes.L’esperança de vida era de 36 anys per a les classes benestants i de 23 per les mes humils.La ciutat s’ofegava.

 7. 1-Ildefons cerdà era un home:urbanista,economista,juristat,polític i enginyer.També ve escriure la teoria general de la urbanización.
  2-El pla cerdà consistia que entre els carrers siguin paral·lels i rectes,les illes tenien que tenir un espai verd d’us públic,els espais tenien que tenir 20 m. entre dos costats i les quadricules rodejarien les illes.
  3-Els barris de l’Eixample són : Sagrada família,Fort pienc,Sant antoni,Dreta de l’eixample,L’antiga esquerra de l’eixample i La nova esquerra de l’eixample.
  4-L’any 1818 l’antiga Barcelona només tenia 83.000 i només pasant 32 anys Barcelona ja tenia 187.00 habitants,els carrers eran molt estretxos i eren molt antics i estaban mal fets i eren de pedre,les cases no tenien ventilació i les condicions higièniques eren pessimes i a la ciutat només les persones podien viure fins als 36 anys i la ciutat s’ofegaba.

 8. 1-Ildelfons Cerdà va ser un home:
  enginyer,urbanista,jurista,economista i polític que
  va construir l’eixample.
  2-Consisteix en que Pla de reforma de l’eixample de Barcelona és coinsidera pioner en l’evolució de l’urbanisme modern.
  3-Vam ser l’ antiga esquerra de l’eixample,la nova esquerra de l’eixample,sant antoni,dreta l’eixample,sagrada família,fort pienc.
  4-Abans la ciudad estaba amurallada per moltes murallas.

  • 1-Ildelfons Cerdà va ser un home:
   enginyer,urbanista,jurista,economista i polític que
   va construir l’eixample.
   2-Consisteix en que Pla de reforma de l’eixample de Barcelona és coinsidera pioner en l’evolució de l’urbanisme modern.
   3-Vam ser L’Antiga esquerra de l’Eixample,La nova esquerra de L’Eixample,Sant Antoni,Dreta L’Eixample,Sagrada Família i Fort Pienc.
   4-Abans la ciudad estaba amurallada per moltes murallas.

 9. 1.Ildefons cerdà es el home que va dissenyar el pla de Cerdà,i va estudiar biografía,va ser polític i trajectoria professional.
  2.El pla Cerdà consisteix en un projecte de carrer
  de amplada de 20 metres, i es construien en els costats de cada illa en l’espai deixaven en l’interior zona verda publíca,les cuadricules imperava una geometria estricta.
  3.son c.provença,gran via,av.de tarragona,c.de balmes,pg.de sant joan,av.roma,c.de muntaner,av.diagonal,c.del rosselló,ronda de sant antoni,c.de la diputació,c.valencia,av.paral.lel,carre de urgell,c.de corcega,av.meridiana.
  4.El anys 1818 a Barcelona hi havia 83.000 habitants,les cases no tenien ventilacións,els arcs permitien cobrir parcialment els carrers,les condicions higeniques eren pesimes.

 10. 1-Ildefons Cerdà va ser un dels fundadors de l’urbanisme modern.Té alguna relació amb Barcelona?
  2-El pla Cerdà consisteix en la evolució de l’urbanisme modern va dissenyar una quadrícula on imperava una geometria estricta de carrers paral.lels i perpendiculars. És possible explicar-ho amb paraules que enteneu?
  3-La Sagrada Família i Ciutat vella. En falten 4!
  4-Tenia carrerons estrets i laberíntics,les condicions higièniques eren pèssimes i les cases no tenien ventilació.

  Corregir!

  • 1-Ildefons Cerdà va ser un dels fundadors de lL’urbanisme modern de Barcelona.
   2-El pla Cerdà consisteix en la evolució de l’urbanisme modern va dissenyar una quadrícula on imperava una geometria estricta de carrers paral.lels i perpendiculars. 3-La Sagrada Família,Fort Pienc,Dreta de l’Eixample,Sant Antoni,La nova esquerra de l’Eixample i L’antiga esquerra de L’Eixample.
   4-Tenia carrerons estrets i laberíntics,les condicions higièniques eren pèssimes i les cases no tenien ventilació.

 11. 1.Ildefons Cerdà es el home que va dissenyar el pla de Cerdà,i va estudiar Biografía,va ser Polític i Trajectoria Professional???
  2.El pla Cerdà consisteix en un projecte de carrer
  d’ amplada de 20 metres, i es construien en els costats de cada illa en l’espai.D eixaven en l’interior una zona verda publica,les cuadricules imperava una geometria estricta. Què vol dir aquesta última frase?
  3.Són C.Provença,Gran Via,Av.de Tarragona,C.de Balmes,Pg.de Sant Joan,Av.Roma,C.de Muntaner,Av.Diagonal,C.del Rosselló,Ronda de Sant Antoni,C.de Diputació,C.Valencia,Av.Paral.lel,Carrer de Urgell,C.de Corcega,Av.Meridiana. Recordeu que es demanava els barris de l’Eixample!
  4.A l’any 1818 a Barcelona hi havia 83.000 habitants,les cases no tenien ventilacions, els arcs permitien cobrir parcialment els carrers, les condicions higeniques eren péssimes.
  Gràcies! Feu les correccions!

 12. 1.Ildefons Cerdà era un enginyer, urbanista, jurista, economista i polític. Va fer el projecte Cerdà.Té alguna relació amb Barcelona i algun a part de la ciutat?
  2.El pla Cerdà es de la reforma de l’Eixample de Barcelona carrers, espais, quadrícules i illes.
  Com va pensar que havien de ser els carrers i illes?
  3.La nova esquerra de l’Eixample, l’antiga esquerra de l’Eixample,Dreta del’Eixample, Sagrada Família, Fort pienc En falta un!

 13. (1)Ildefons Cerdà i Sunyer fou enginyer, urbanista, jurista, economista i polític.I va crear el Pla Cerdà.
  (2) Consisteix en espais quadriculats anomenats illes als carrers de Barcelona.
  (3)La Nova Esquerra de l’eixample, Sant Antoni, l’antiga Esquerra de l’eixample, Dreta de l’eixample, Sagrada Familia i Fort Pienc.
  (4)Les condicions higièniques eren pèssimes i era molts habitants primer eren 83.000 déspres la xifra va augmentar cap a 187.000 Barcelona no tenia ventilació,i ,els carrers eren molt estrets.
  Caio i Àlex Bé!

 14. 3.Sant antoni.
  4.Tenia molts habitants, les cases eren molt petites, carrers molt estrets,eren cases molt antihigieniques i no estaven ventilades i la ciutat estava emmurallada. Bé!

 15. 1-Ildefons Cerdà era un home:enginyer,urbanista,jurista,economista i polític, un home polifacètic.Va escriure la Teoría general de l’urbanizació.
  2-El Pla Cerdà era un projecte de reforma de L’Eixample.Els carrers tenien que tenir una amplada de 20 m.A les illes teni

  • 1-Ildefons cerdà era un home:urbanista,economista,jurista,polític i enginyer.També ve escriure la Teoría general de l’ urbanizació.
   2-El Pla Cerdà consistia que els carrers siguin paral·lels i rectes,les illes tenien que tenir un espai verd d’us públic,els espais tenien que tenir 20 m. entre dos costats i les quadricules rodejarien les illes.
   3-Els barris de l’Eixample són : Sagrada família,Fort pienc,Sant antoni,Dreta de l’eixample,L’antiga esquerra de l’eixample i La nova esquerra de l’eixample.
   4-L’any 1818 l’antiga Barcelona només tenia 83.000 habitatns i només pasant 32 anys a Barcelona hi havia 187.00 habitants,els carrers eran molt estrets i eren molt antics i estaban mal fets i eren de pedre,les cases no tenien ventilació i les condicions higièniques eren pessimes i a Barcelona les persones podien viure fins als 36 anys perquè la ciutat s’ofegaba.

 16. 1.Ildefons Cerdà és el home que va dissenyar el pla de Cerdà,i va estudiar Biografía, Polític,Urbanitísme i Enguinyer.
  2.El pla Cerdà consisteix en un projecte de Carrer
  de amplada de 20 metres, i es construien en els costats de cada illa en l’espai deixaven en l’interior zona verda pública,les cuadricules imperava una geometría estricta.
  3.Són C.Provença,Gran Via,Av.de Tarragona,C.de Balmes,Pg.de Sant Joan,Av.Roma,C.de Muntaner,Av.Diagonal,C.del Rosselló,Ronda de Sant Antoni,C.de la Diputació,C.Valencia,Av.paral.lel,Carrer de Urgell,C.de Corcega,Av.Meridiana.
  4.El anys 1818 a Barcelona hi havia 83.000 habitants,les cases no tenien ventilacions,els arcs permitien cobrir parcialment els carrers,les condicions higeniques eren pésimes.

 17. 1.Ildefons Cerdà va ser un enginyer, urbanista, jurista,economista i polític. I va crear el Pla Cerdà.
  2.El Pla Cerdà consisteix en reformar l’eixample,els carrers feien 20 metres d’amplada, i els edificis de 16 metres d’alçada, amb carrrers, espais, quadrícula i illes.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: