La casa Batlló està al passeig de Gràcia nº 43 a Barcelona.

 L’ arquitecte d’ aquest monument és d’ Antoni Gaudí es va construir l’ any 1905-1907.

   

Al centre de l’ edifici, de ceràmica, insunua una superfície d’un lloc de nenúfars de suaus ondulacions i reflexes produïts pels vidres i ceràmica en trecandís. La part superior de l’edifici  recorda l’ esquena arquejada d’ un drac o un camaleó, o les teules ceràmiques en són les escames.

El seu costat esquerre, puja inclinat en els seus derrers pisos, crean una igualtat respecte al costat dret. Sembla que Gaudí ho va voler així per respectar a la casa Atmetller, al seu costat, que acaba en forma triangular.

   

Sota aquesta taulada tan especial, si allotgen unes grans golfes similars a les construïdes a la casa Bellesguard. Gaudí perfeccionaba en aquest edifici aquesta tècnica que també farà servir a la Pedrera amb un resultat bó. La teulada té una torre amb la creu de quatre braços típica de Gaudí.

    Torre creu.

A l’  interior trobem un pati recobert de ceràmica més clara a mesura que baixem desde del terrat fins a la planta baixa per aconseguir una il·luminació. Al primer pis és diferent i Gaudí hi va posar una especial atenció amb una interesant disposició dels sostres, una decoració molt elaborada, jugant amb llums i ombres els diferents espais i amb unes peces  d’un dibuix molt cuidat. La façana aquí és de pedra amb una galeria on les finestres tenes formes ondulades i totalment diferents i els pilars adopten formes d’ossos amb articulacions.

    Interior.

   Edifici sencer.

Carla Moragues, Katia Moya, Natalia Casado i Nicole Flores

Anuncis